< Terug naar vorige pagina

Project

Structuur en verwerking voor hoge kwaliteit van chocolade pralines (ProPraline)

Chocolade is een complexe materie, die beschadigd kunnen raken door middel van groei of barsten bloei. Dit is een belangrijke kwestie voor gevulde producten zoals pralines dat een voorkomen dat de vervaardiging van producten van voldoende kwaliteit. Het is het doel van dit project om de verschijnselen van chocolade bloei te bestuderen en scheurgroei in chocolade pralines. De mechanismen zullen worden bestudeerd en vervolgens manieren waarop deze problemen voorkomen kunnen worden ontwikkeld. Een totaal van vijf demonstraties zijn gepland in het project, drie demonstraties in de richting van elk van de deelnemende kleine en middelgrote ondernemingen (in hun productielijn), en twee demonstraties in de richting van de hele gemeenschap in Europa AAK en Buhler. Opleiding en verspreiding zijn ook importants delen van dit project. Zes cursussen worden houden in drie verschillende Europese locaties en uitzaaiingen door alle Europe (drie MKB-workshops) van belang voor het succes van het project zal zijn.

Datum:1 okt 2008 →  30 sep 2011
Trefwoorden:chocola pralinen
Disciplines:Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Andere chemie, Voeding en dieetkunde