< Terug naar vorige pagina

Project

Steunpunt voor beleidsrelevenant onderzoek (3de generatie): MEDIAMON: Steunpunt Media Monitoring:Beheersovereenkomst 2012-2015Samenwerkingsovereenkomst (VLW132)

Het Steunpunt Media is het aanspreekpunt en expertisecentrum voor alles wat met nieuws en media te maken heeft. In opdracht van de Vlaamse Overheid doet het steunpunt wetenschappelijk onderzoek naar nieuwsberichtgeving en mediawijsheid in Vlaanderen. De focus van het onderzoek ligt op de volledige nieuwscyclus: van de nieuwsselectie door de journalist tot de mediakeuze van de mediagebruiker.Het Steunpunt Media maakt deel uit van de steunpunten voor Beleidsrelevant Onderzoek van de Vlaamse Overheid voor de periode 2012-2015.De vier Vlaamse universiteiten die onderzoek doen naar nieuws- en massamedia zijn partner van het Steunpunt: de Universiteit Antwerpen, de KULeuven, de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent.
Datum:1 jan 2012 →  31 mrt 2016
Trefwoorden:Information Technologies, Communication Policy, Cultural theory and policy, Science Communication, New Media, Research On Media Effects, Ethnicity, Privacy
Disciplines:Media studies, Communicatiewetenschappen