< Terug naar vorige pagina

Project

Réécriture en ideologie in de kronieken behorende tot de Middelnederlandse Excellente Cronike van Vlaenderen traditie. (01DI1315)

De Excellente Cronike van Vlaenderen is een van de belangrijkste, complexe laatmiddeleeuwse volkstalige manuscriptentradities in de Nederlanden. Het doel van dit onderzoek is om het herschrijvingsproces van de verschillende manuscripten van deze kroniekentraditie in kaart te brengen en deze te contextualiseren. De ideologische discursieve en narratieve strategieën van de tekst worden gerelateerd aan de sociaal-politieke en culturele context van het laatmiddeleeuwse graafschap Vlaanderen.

Datum:1 okt 2015  →  31 aug 2016
Trefwoorden:discours, politiek, geschiedschrijving
Disciplines:Erfgoed, Andere geschiedenis en archeologie, Theorie en methodologie van de historische wetenschappen, Audiovisuele kunst en digitale media, Literatuurwetenschappen, Visuele kunsten, Productontwikkeling, Muziek, Studie van de regio's, Geschiedenis, Andere kunsten, Theater en voorstelling, Artistiek ontwerp, Talen, Kunststudies en -wetenschappen, Curatoriële en aanverwante studies