< Terug naar vorige pagina

Project

Proteomisch onderzoek van cellulaire signalering in brouwgist met lage gisting tijdens serienieuw pekelen (Please check the translation)

Gist ondervindt een verscheidenheid aan stress tijdens de gisting. Dit omvat toename van alcoholconcentratie, afname van pH, veranderingen in osmotische druk, oxidatieve stress, stress door toename van koolstofdioxideconcentratie en uithongering van voedingsstoffen tegen het einde van de gisting. Momenteel zijn er geen studies beschikbaar die de giststressrespons behandelen zoals die wordt aangetroffen in een brouwomgeving op een wereldwijde proteomische schaal. Mijn lab wil deze hiaten aanpakken door zich te concentreren op de cellulaire signaalroutes die betrokken zijn bij de coping-mechanismen die verband houden met de fysische en chemische veranderingen van wort tijdens de gisting. (Please check the translation)
Datum:15 okt 2019 →  30 sep 2021
Trefwoorden:Proteomics, Yeast, Signalling
Disciplines:Proteomics, Analytische biochemie