< Terug naar vorige pagina

Project

Preservation and Residual Life-voorspelling van historische versterkte betongebouwen: vergelijking van Chinese en westerse benaderingen en praktijken.

Historische gebouwen van gewapend beton (RC) hebben lang gediend en de meesten hebben de redelijke levensduur al overschreden. Er is een dringende behoefte aan instandhouding en versterking. Materiaaleigenschappen, bouwtechnologie en structurele ontwerpmethoden van oude RC-gebouwen zijn verschillend van die van moderne RC-gebouwen, daarom kunnen evaluatiemethoden en versterkingstechnieken gericht op moderne RC-gebouwen niet rechtstreeks worden toegepast in historische RC-gebouwen. Rekening houdend met deze status, stelt de auteur dit onderzoeksplan voor ten behoeve van wetenschappelijke en gestandaardiseerde conservering van historische RC gebouwen. Ten eerste, op basis van bestaand onderzoek naar historische betontechnologie in de westerse wereld, is het onderzoek van plan om deze te verbinden en te vergelijken met Chinese historische betonnen gebouwen die in dezelfde historische periode zijn gebouwd om te begrijpen hoe de ontwikkeling van de Chinese historische betontechnologie werd beïnvloed door het westen. Daarnaast zullen niet-destructieve of micro-destructieve detectiemethoden en een restlevensvoorspellingsmodel dat geschikt is voor de historische RC-gebouwen worden voorgesteld. Het uiteindelijke doel van het onderzoek is om een reeks conserveringstechnieken voor te stellen voor historische RC-structuren.

Datum:3 okt 2018 →  4 nov 2019
Trefwoorden:historic concrete building
Disciplines:Structurele ingenieurskunde, Andere burgerlijke ingenieurswetenschappen en bouwkunde, Keramische en glasmaterialen, Materialenwetenschappen en -techniek, Halfgeleidermaterialen, Andere materiaaltechnologie
Project type:PhD project