< Terug naar vorige pagina

Project

Optimalisatie van het design van een batch productiebedrijf: wiskundige modellen en algoritmes voor tactische beslissingsondersteuning.

Dit onderzoeksproject richt zich op de impact van de supply chain strategie op het design van chemische productieplants. De design van deze zulke batch plants omvat de plantconfiguratie, de keuze, aantal en grootte van het equipment, én de lay-out van het pijplijnnetwerk . Hoewel zeer verweven, integreert het huidig onderzoek naar plant design nauwelijks de requirements komende uit bepaalde supply chain strategieën. Het doel van dit onderzoek is om geleidelijk aan een wiskundig model en een heuristische oplossingsmethode te ontwikkelen voor dit multi-objectieve optimalisatie probleem en om de resultaten in begrijpelijke richtlijnen voor plant design te vertalen ter ondersteuning van industriële besluitvorming.
Datum:1 okt 2015  →  30 sep 2017
Trefwoorden:OPERATIONEEL ONDERZOEK, OPERATIONELE STRATEGIE, META-HEURISTIEKEN, OPERATIONEEL MANAGEMENT
Disciplines:Toegepaste wiskunde, Statistische en numerieke methoden, Computerarchitectuur en -netwerken, Distributed computing, Informatiewetenschappen, Informatiesystemen, Programmeertalen, Scientific computing, Theoretische informatica, Visual computing, Andere informatie- en computerwetenschappen, Bedrijfsadministratie en boekhouding, Economische ontwikkeling, innovatie, technologische verandering en groei, Management