< Terug naar vorige pagina

Project

Op weg naar een eerste vogelperspectief van de histon code door het gebruik van data-onafhankelijke acquisitie massaspectrometrie. (1508617N)

  Epigenetische modificaties van chromatine is essentieel in de regulering van vele biologische processes.The evolutionair geconserveerde histon eiwitten die nauw verbonden zijn met DNA de chromatine staan ​​centraal substraten uitvinding. Tot voor kort was het onderzoek zeer gerichte en in hoofdzaak gericht op de amino-terminale staart van deze histonen die uitsteken van de nucleosoom kan raken en aangepast door verschillende posttranslationele modificaties (PTM). Hier zullen we de laatste in een bottom-up massaspectrometrie data onafhankelijke acquisitie (DIA) strategieën toe te passen als een complementaire aanpak van conventionele data gerichte acquisitie (DDA) strategieën om simultaan honderden tot duizenden PTM combinaties op een kwantitatieve wijze en voor het genereren een eerste vogel ’ gezicht van de zogenaamde ldquo; Istone Code ” in het onderscheiden van humane embryonale stamcellen (hESC). Meer specifiek zal UDMSE (Waters) en SWATH (ABSciex) acquisitiestrategieën worden geoptimaliseerd voor de taak van omgaan met de combinatorische complexiteit van deze wijzigingen. Dit zal omvatten het optimaliseren van acquisitie parameters, het verhogen van de identificatie efficiëntie en het valideren van kwantitatieve nauwkeurigheid om eindelijk kaart brengen van de belangrijkste histone epigenetische veranderingen tijdens het genereren van primordiale kiemcellen van hESC.

Datum:1 jan 2017 →  31 dec 2019
Trefwoorden:massaspectrometrie
Disciplines:Systeembiologie, Medische biochemie en metabolisme, Andere biologische wetenschappen, Andere natuurwetenschappen, Epigenetica, Biochemie en metabolisme