< Terug naar vorige pagina

Project

Online Tracking Technologies en Web Privacy

In mijn proefschrift, wil ik graag het probleem van online privacy bestuderen met een focus op web en mobiele toepassingen. De belangrijkste onderzoeksvragen die mijn studie bestudeert, zijn de volgende: Hoe kunnen we web tracking formaliseren en kwantificeren? Wat zijn de bedreigingen tegen privacy door verschillende opsporingstechnieken zoals browser fingerprinting en cookies? Wat voor soort privacy-versterkende technieken kunnen gebruikt worden om de privacy te waarborgen, zonder de kwaliteit van de dienstverlening te degraderen?
Dit onderzoek is verdeeld in twee delen: in het eerste deel, zal een uitgebreide analyse van de online privacy bedreigingen worden uitegevoerd met een focus op web gebaseerde systemen. Dit zal worden gevolgd door een real-world ontwerp en implementatie van een privacy-beschermende web-gebaseerde toepassing die personalisatie en maatwerk ondersteunt zonder privacy-compromissen.

Datum:15 apr 2013  →  17 mei 2017
Trefwoorden:web privacy, online tracking, JavaScript
Disciplines:Toegepaste wiskunde in specifieke velden, Computerarchitectuur en -netwerken, Distributed computing, Informatiewetenschappen, Informatiesystemen, Programmeertalen, Scientific computing, Theoretische informatica, Visual computing, Andere informatie- en computerwetenschappen, Modellering, Biologische systeemtechnologie, Signaalverwerking, Controlesystemen, robotica en automatisatie, Ontwerptheorieën en -methoden, Mechatronica en robotica, Computertheorie
Project type:PhD project