< Terug naar vorige pagina

Project

Onderzoek en kennisverspreiding ter voorbereiding van de mogelijke industriële implementatie van thermische restaardebehandeling met het oog op veilige en hoogwaardige terugstroming naar landbouw  (Restaarde Circulair II)

Doelstelling is om de optimale microgolfverhittingscondities (temperatuur-tijdcombinaties) te bepalen voor afdoding van respectievelijk (cysten)aaltjes (quarantaine organismen) en knolcyperus propagules in restaarde. Bovendien worden die condities gezocht die dit effect kunnen genereren in verschillende grondsoorten en bij in praktijk voorkomende vochtigheden. Vervolgens is het doel om te bepalen of deze verhittingscondities op industriële schaal het best kunnen toegepast worden via microgolftechnologie dan wel via wervelbedtechnologie.
Datum:1 mei 2020 →  30 apr 2022
Trefwoorden:aardappelverwerking, restaarde, hittebehandeling
Disciplines:Landbouwwetenschappen, diergeneeskunde en levensmiddelenwetenschappen niet elders geclassificeerd
Project type:Samenwerkingsproject
Resultaten:https://www.flandersfood.com/nl/projecten/restaardecirculair2