< Terug naar vorige pagina

Project

Naar het beter begrijpen van de gang na een beroerte en de invloed van romprevalidatie op het herstel van gang.

Voorgaand onderzoek van het revalidatie onderzoeksgroep van deze universiteit over romprevalidatie na een cerebrovasculair accident (CVA) resulteerde in de Trunk Impairment Scale. Dit is een gestandaardiseerd meetinstrument om de rompfunctie na een CVA te evalueren.

Verder, is er reeds onderzocht dat het meten van de rompfunctie in de acute fase na een CVA een significante en onafhankelijk voorspellende waarde heeft over de functionele uitkomst zes maanden na een CVA. Ondanks dat er reeds verschillende therapeutische behandelingstechnieken voor het verbeteren van de rompfunctie na een CVA onderzocht zijn, ligt de focus van dit onderzoeksproject op het onderzoeken van nieuwe benaderingen voor het verbeteren van de rompfunctie na een CVA.

Een nieuwe benadering is het ontwikkelen en implementeren van technologieën in het revalidatieproces na een CVA. In dit PhD project wordt onderzocht of het invoeren van nieuwe technologieën tijdens het revalidatieproces een positief effect heeft op de rompfunctie en op de motorische en functionele uitkomsten na een CVA. Eveneens wordt er een proof-of-principle studie uitgevoerd bij een nieuw ontwikkeld romp revalidatie apparaat.

Datum:16 okt 2017 →  16 okt 2021
Trefwoorden:Stroke, Rehabilitation, Trunk
Disciplines:Orthopedie, Humane bewegings- en sportwetenschappen, Revalidatiewetenschappen
Project type:PhD project