< Terug naar vorige pagina

Project

Kwaliteit, veiligheid en gezondheid van voeding sinds 1950: maatschappelijke controverse en biotechnologische veranderingen. (IRP2)

Dit project richt zich op de jaren voorafgaand aan voedselschandalen uit de jaren 1990, met een langetermijn visie om veranderingen in de representatie van voedselveiligheid, voedselkwaliteit en vertrouwen van de consument te onderzoeken. De wijze van winkelen voor de dagelijkse voeding is drastisch veranderd gedurende de tweede helft van de 20e eeuw. Supermarkten werden de meest verspreide vorm van kleinhandel in West - Europa (met maximaal 90 % van de totale omzet) . Dit veranderde de verhoudingen tussen klant en winkel wat het vertrouwen betreft. Een sterke en betrouwbare merkidentiteit was nodig om een constante stroom van klanten te verzekeren. De centrale focus van deze studie ligt op de manier waarop deze grootschalige kleinhandelaars de band met hun klanten hebben vorm gegeven.
Datum:1 jan 2013  →  31 dec 2017
Trefwoorden:history, Kwaliteit, veiligheid en gezondheid van voeding sinds 1950
Disciplines:Geschiedenis van de historische cultuur, Andere filosofie, ethiek en religiestudies niet elders geclassificeerd