< Terug naar vorige pagina

Project

Klimaat en milieu-geschiedenis van Oost-Afrika sinds het ontstaan van de moderne mens: realisatie van een continu 250.000-jaar sedimentarchief uit Lake Challa nabij Mt. Kilimanjaro (DeepCHALLA) de buurt van Mt. Kilimanjaro (DeepCHALLA)

  Het onderzoek infrastructuur die het onderwerp van dit voorstel zijn de meer-sediment kernen van Lake Challa terug te vorderen door ICDP project DeepCHALLA, en die een wereldwijd unieke bron vormen voor de reconstructie van het klimaat en het milieu geschiedenis van Oost-Afrika de afgelopen ~ 250.000 jaar . Onze specifieke doel is om continu sediment sequenties verkregen wordt (als kernen geboord opeenvolgende 3-m secties) 3 plaatsen binnen Lake Challa, elk in drievoud zodat de overlappende delen tezamen een ononderbroken deel van de in situ sediment profiel vormen. De 3 plaatsen zijn in een nearshore-zee transect en geboord respectievelijk ~ 25 m, -100 m ~ 210 m diepte, waardoor de invloed van nearshore sedimentatie dynamiek op de handtekeningen van klimaat en ecosysteem volmachten bewaard bepalen de langste sequentie van het meer centrum. Samen 9 boorkernen bedraagt U+200BU+200B-1000 m sediment in transparante butyraat kernvoeringen.

Datum:1 mei 2016  →  Heden
Trefwoorden:meersedimenten
Disciplines:Geochemie, Andere chemie, Geologie, Aquatische wetenschappen, uitdagingen en vervuiling, Andere biologische wetenschappen, Evolutiebiologie