< Terug naar vorige pagina

Project

Institutionele Universitaire Samenwerking metJomo Kenyatta University of Agriculture and Technology

Dit project bestaat uit het fase 1 partner programma voor institutionele universitaire samenwerking met Jomo Kenyatta University of Agriculture and Technology. Het programma bestaat uit de ontwikkeling en implementatie van een Legume Centre of Excellence in Food and Nutrition Security (LCEFoNS). Dit centrum zal bestaan uit vier onderzoeksprojecten en één transversaal project. Een eerste project (in samenwerking met Horticulture Department) zal focussen op de productie van leguminosen inclusief veredeling waarbij variëteiten die minder gevoelig zijn aan hard to cook en verminderde flatulentie beoogd worden.Een tweede project (in samenwerking met Food Science and Technology department) is gericht op (i) de ontwikkeling van een snelle analysemethode die toelaat na te gaan of een partij gevoelig is aan de ontwikkeling van hard to cook, (ii) de bepaling van de rol van zaadhuid en endosperm op de ontwikkeling van hard to cook en (iii) de ontwikkeling van producten op basis van leguminosen met hoge nutritionele waarde. Het derde project (in samenwerking met Nutrition and Dietetics department and College of Health Sciences) zal gericht zijn op in vitro analyses en in vivo studies die toelaten de nutritionele effecten van consumptie van leguminosen na te gaan. Het transversale project (in samenwerking met School of Computing and Information Technology) zal de drie onderzoeksprojecten (en de betrokken Faculteit in ruime zin) ondersteunen met ICT tools voor data collectie, analyse en opslag.

Datum:1 mrt 2016 →  Heden
Trefwoorden:nutritional value, hard to cook, breeding, Beans
Disciplines:Productie van landbouwdieren, Productie van landbouwgewassen, Landbouw, land- en landbouwbedrijfsbeheer, Andere landbouw, bosbouw, visserij en aanverwante wetenschappen, Andere chemie, Voeding en dieetkunde, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Economische ontwikkeling, innovatie, technologische verandering en groei