< Terug naar vorige pagina

Project

Informatie-verwerking door individuele politieke actoren. De determinanten van de uitstraling, aandacht en actie in een vergelijkend perspectief (INFOPOL).

Een goed functionerende democratie veronderstelt dat politieke actoren zich bewust zijn van de echte problemen in de samenleving, de mogelijke oplossingen er voor, en de voorkeuren van de bevolking wat betreft de problemen en hun eventuele oplossingen. Dit project onderzoek hoe politici dergelijke informatie uit de samenleving raadplegen. Het doel is om bloot te leggen welke informatie afkomstig van welke bronnen prioritair aandacht krijgt van politici. Ook is het doel na te gaan welke informatie dan tot welk soort van politieke actie leidt.
Datum:1 okt 2012  →  30 sep 2017
Trefwoorden:POLITIEKE PROCESSEN, MAATSCHAPPIJ, POLITIEK
Disciplines:Andere economie en bedrijfskunde, Burgerschap, immigratie en politieke ongelijkheid, Internationale en vergelijkende politiek, Multilevel governance, Nationale politiek, Politiek gedrag, Politieke organisaties en instellingen, Politieke theorie en methodologie, Openbaar bestuur, Andere politieke wetenschappen
Project type:Samenwerkingsproject