< Terug naar vorige pagina

Project

Impact van verwerkingsstappen op de kwaliteit van microalg eiwitten van ruwe grondstof tot geëxtrudeerd eiwitproduct

Microalgen vormen een nieuwe en duurzame bron van eiwitten. Deze eiwitten hebben potentieel om gebruikt te worden in vleesvervangers. Er is echter weinig geweten over de functionele eigenschappen van eiwitten uit microalgen, en van de invloed van processing van de biomassa op deze functionele eigenschappen. Het doel van dit onderzoek is nagaan in welke mate processtappen zoals drogen, celdisruptie en opzuivering de functionele eigenschappen van de eiwitten wijzigen. Verder willen we ook de impact van deze processtappen op de samenstelling van de eiwitten en de verteerbaarheid nagaan. Tenslotte zullen we evalueren of de eiwitten verwerkt kunnen worden tot vleesvervangers door middel van high moisture extrusion.
Datum:30 mrt 2021  →  Heden
Trefwoorden:Microalgae, Algae, High moisture extrusion, Meat substitutes, Cell disruption, Protein extraction, Functional properties, Digestibility, Sustainable
Disciplines:Food sensory sciences, Voedseltechnologie, Levensmiddelenchemie
Project type:PhD project