< Terug naar vorige pagina

Project

Het 'hard-to-cook' probleem bij bonen in relatie tot voedselzekerheid en duurzaamheid in subsaheraans Afrika.

Probleem: JKUAT FST wordt geconfronteerd met een tekort aan menselijk kapitaal om zijn rol te vervullen in termen van academische vorming, onderzoek en dienstverlening gericht op de Keniaanse maatschappij. Kenia is in bijzonder geconfronteerd met problemen van voedselvoorziening en ondervoeding. Doelstelling:Het versterken van het 'menselijk kapitaal' van JKUAT FST met het oog op de vorming van een 'center of excellence' in het domein van de levensmiddelentechnologie , met bijzondere focus op onderzoek naar leguminosen als basis voor het verhoogde gebruik van bonen in Kenia. Aandacht zal gaan naar het ontwikkelen van energie efficiënte geïntegreerde processen die toelaten een breed gamma van voedingsmiddelen te creëren met hoge densiteit aan nutriënten en een hoge aanvaardbaarheid door consumenten. Project: Het onderzoeksproject omvat drie componenten: (i) onderzoek naar de invloed van grondstoffen, bewaring en processing op gebreken van kookgaarheid 'hard to cook' inclusief de nutritionele kwaliteit van de eindproducten; (ii) opleiding van medewerkers met focus op doctoraatsopleiding en (iii) activiteiten van maatschappelijke dienstverlening naar relevante stakeholders.
Datum:1 okt 2011 →  30 sep 2015
Trefwoorden:Hard to cook, Nutrients, Cell wall polysaccharides, Beans, Kenia
Disciplines:Economische ontwikkeling, innovatie, technologische verandering en groei, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie