< Terug naar vorige pagina

Project

Het effect van technologie-ondersteund taalonderwijs op de lexicale competentie voor spreekvaardigheid: de casus van leerders Engels-als-vreemde-taal in Viëtnam.


Onderzoek heeft aangetoond that there is een sterke relatie tussen woordenschat kennis en taalvaardigheid (Staehr, 2008). Het meeste onderzoek tot nu toe heeft zich gericht op woordenschat en schriftelijke vaardigheden en het lezen in het bijzonder. Pas onlangs, biedt vocabularium onderzoek verschoof zijn aandacht aan het luisteren (Staehr, 2009; Van Zeeland & Schmitt, 2013). Echter, er zijn nauwelijks studies op woordenschat acquisitie en spreken. Daarom is dit project wil nagaan hoe lexicale competentie van de leerlingen in het spreken taken kunnen worden bevorderd door het uitvoeren van drie empirische studies, elk gericht op een nieuwe techniek.

In Vietnam, is Engels opgenomen in het nationale curriculum voor een lange tijd. Toch lijkt de training doelstelling worden beperkt tot de ontwikkeling van leerlingen "receptieve woordenschat grootte, om te begrijpen lezen van teksten en het doen van de traditionele oefeningen. De ontwikkeling van leerlingen "lexicale competentie is pas onlangs is toegevoegd als een van de belangrijke doelstellingen van de nieuwe Engels schoolboeken voor het lager, middelbaar en hoger secundair studenten in Vietnam. Onderzoek heeft echter geconstateerd dat obstakels zoals groot formaat klassen, een gebrek aan authentieke materialen, traditionele vorm gerichte instructie hebben de neiging om leraren en leerlingen belemmeren in het bereiken van dit doel (Tran, 2013).

Gezien de schaarste van het onderzoek naar woordenschat en spreken en de dringende noodzaak om educatieve methodes en interventies die het potentieel hebben om Vietnamese EFL leerlingen te verbeteren bestuderen en uit te voeren lexicale competentie en spreekvaardigheid, dit proefschrift is gericht op drie technieken die leerlingen kunnen bevorderen onderzoeken" lexicale bekwaamheid in het spreken taken: (1)-technologie ondersteund leren van talen, (2) task herhaling (3) corrigerende feedback over drie aspecten van spreekvaardigheid, nl. lexicale nauwkeurigheid, complexiteit en vloeiendheid.

 

 

Datum:16 aug 2016  →  16 aug 2020
Trefwoorden:Second Language Acquisition
Disciplines:Onderwijscurriculum
Project type:PhD project