< Terug naar vorige pagina

Project

Grenzen over de grenzen: een vergelijkende cultuursociologie van de millennial professional-managerial class in Canada, België en de Verenigde Staten

Het project heeft tot doel een vergelijkende cultuursociologische studie te maken van de duizendjarige professionele managementklasse in Canada, België en de VS. Meer specifiek zal ik interviews afnemen met professionals en managers in Toronto, Brussel en New York City – drie “wereldwijde steden”, met de reputatie jonge expressivistische kosmopolieten aan te trekken – om te identificeren:

(1) De typen, prevalentie en sterkte van de symbolische grenzen die deze klasse trekt (bijv. hoe ze een “authentiek”, “geactualiseerd” en “verdienstelijk” zelf definiëren op het werk en thuis; met wie ze omgaan en met wie ze zich onderscheiden; de soorten mensen die ze bewonderen en de soorten mensen die ze niet respecteren, enz.).

(2) Welke historische, sociale en institutionele factoren spelen een rol bij het vormgeven van deze grenzen.

(3) De rol van nationale identiteit bij het bevorderen en/of belemmeren van sociale solidariteit tussen klassen, etniciteiten, religieuze groepen en andere identiteitscategorieën.

Kortom, het project zal licht werpen op de culturele mechanismen die zowel de toenemende ongelijkheid als de politieke polarisatie voeden en verzachten – twee van de meest urgente problemen van onze tijd.

Datum:1 okt 2022 →  Heden
Trefwoorden:Social Solidarity, Professional-Managerial Class, National Identity
Disciplines:Sociale verandering niet elders geclassificeerd, Sociale differentiatie, stratificatie en sociale mobiliteit, Sociologie van sociale klasse, Sociale stratificatie niet elders geclassificeerd, Sociologie van beroepen en beroepsgroepen