< Terug naar vorige pagina

Project

Geperfluoreerde organische stoffen in onze voeding (PERFOOD). (PERFOOD)

Het doel van dit project is om de oorsprong van PFC's in ons dieet na te gaan en de bijdrage ervan aan de totale menselijke blootstelling. Om deze doelstelling te bereiken werd een robuste en betrouwbare analysemethide ontwikkeld dat gebruikt werd om (1) PFC's te detecteren en te kwantificeren in humaan dieet (2) de transfer na te gaan van PFCs vanuit de omgeving in voedingsitems en (3) de relatieve bijdrage na te gaan van PFC's in voedsel, dranken en verpakkingsmaterialen op de totale inname van PFC's door mensen.
Datum:1 aug 2009 →  31 jul 2012
Trefwoorden:VOEDSELKETEN, PUBLIEKE GEZONDHEID
Disciplines:Andere chemie, Biochemie en metabolisme, Medische biochemie en metabolisme, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie
Project type:Samenwerkingsproject