< Terug naar vorige pagina

Project

Gefermenteerde groentensappen - Microbiële analyse en hun potentieel als probioticum?

Natuurlijk gefermenteerde groentensappen kennen de laatste jaren een 'revival'. Meer en meer wordt duidelijkdat contact met een verscheidenheid aan bacteriën noodzakelijk is voor de ontwikkeling van onsimmuunsysteem ('Hygiëne Hypothese'). Na de start van het Citizen Science project 'Ferme Pekes' met 40 deelnemers vanuit de omgeving willen we nu verder gaan in de analyse van de stalen en het uitbreiden van dit onderzoek om de robuustheid van deze fermentaties in kaart te brengen. We gaan hiermee verder met de microbioomanalyses van de gefermenteerde groentensappen om de microbiele gemeenschap in kaart te brengen. Verder zal er gekeken worden naar het probiotisch (gezonheidheidsbevorderend) potentieel van specifieke isolaten.
Datum:1 apr 2016  →  31 mrt 2017
Trefwoorden:PROBIOTICA, FERMENTATIE, VOEDING EN DRANK
Disciplines:Andere chemie, Microbiologie, Systeembiologie, Laboratoriumgeneeskunde, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie