< Terug naar vorige pagina

Project

Gebruik van plantaardige lipiden ter reductie van het verzadigd vet gehalte in levensmiddelen

Eén van de belangrijkste uitdagingen voor de voedingsindustrie is het vinden van manieren om de hoeveelheid verzadigd vet in vetrijke levensmiddelen te verlagen. De doelstelling van dit project is de productie en toepassing van gezonde plantaardige lipiden als vervanging voor verzadigde vetten in een scala aan levensmiddelen. De eerste stap is het ontwikkelen van een methode voor de chemische, food-grade synthese van grote hoeveelheden van verschillende van deze plantaardige lipiden. Daarna wordt het kristallisatiegedrag van deze lipiden, eventueel in mengsels met andere vetten bestudeerd om na te gaan welke kunnen gebruikt worden voor welke toepassing. Tot slot worden de lipiden ook toegepast in reële levensmiddelen en worden de macroscopische eigenschappen nagegaan.
Datum:1 okt 2018 →  30 sep 2020
Trefwoorden:levensmiddelen, structuurvorming, lipiden, kristallisatie
Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Fysische chemie