< Terug naar vorige pagina

Project

Geautomatiseerd platform voor het verzamelen van gegevens over multiparameter levende ziekteverwekkers met een hoger of onbekend risico wat betreft bioveiligheid

Regelmatig haalt de ontdekking van een nieuw gevaarlijk virus of een andere ziekteverwekker het nieuws. Toch is er voor de meesten nog steeds geen efficiƫnte behandeling beschikbaar. De ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen vereist een diepgaande studie naar de mechanismen die virussen, bacteriƫn, schimmels en parasieten gebruiken om zich te vermenigvuldigen en te verspreiden.

De Caps-It onderzoeksinfrastructuur is een unieke, geautomatiseerde configuratie van instrumenten die ontworpen is voor de grootschalige collectie van informatierijke datasets. Dit systeem is volledig omsloten door een isolator zodat, volgens de beste internationale standaarden, onderzoek kan worden uitgevoerd met levende cellen en ziekteverwekkers, in het bijzonder deze met een hoger of zelfs nog ongekend bioveiligheidsrisico. Met de Caps-It faciliteit zal een belangrijke niche in het internationale onderzoeksinfrastructuurweefsel worden ingevuld, zullen we beter voorbereid zijn in de strijd tegen nieuwe infectieziekten en zullen we onze kennis over bestaande ziekteverwekkers aanzienlijk kunnen vergroten.

Datum:26 jun 2014  →  31 dec 2018
Trefwoorden:biosafety risk, live pathogens, Caps-it
Disciplines:Microbiologie, Systeembiologie, Laboratoriumgeneeskunde