< Terug naar vorige pagina

Project

FWO Hercules MZW: ERA platform: Extensief RNA Analyse platform (HERC44)

Dynamische veranderingen in genexpressie worden veel bestudeerd in verschillende domeinen van fundamenteel en klinisch wetenschappelijk onderzoek. Dezer dagen wordt RNA expressie meestal geanalyseerd met 'state of the art' RNAseq analyse, microarrays of NanoString nCounter technologie, allen ter beschikking op de Brussels Health Campus via de BrightCore Faciliteit, ten aanzien een globaal beeld te geven van veranderingen in het transcriptoom.
Real time RT-PCR is meestal de volgende stap in validatie van deze resultaten. De bestaande uitrusting voor dergelijke real time PCR op de campus is sterk gedateerd en dient spoedig te worden vervangen en te worden voorzien van een upgrade naar de huidig geldende standaarden.
Bijkomend is er nood aan het analyseren van RNA expressie in situ op het niveau van de individuele cel en visualisatie hiervan in de morfologische en ruimtelijke context van het intacte weefsel. Een revolutionair systeem van RNA in situ
hybridisatie, RNAscope technologie, biedt nu mogelijkheden tot detectie van RNA voor om het even welk gen van om het even welk species. Daarom wensen wij een nieuwe era in te slaan voor onze RNA expressie analyses met het opzetten van het ERA platform, het Extensief RNA Analyse platform, dat onze mogelijkheden voor genexpressie studies sterk zal uitbreiden, de natuurlijke flow volgend van 'big data' analyse naar validatie en een diepgaande studie van genexpressie in situ.
Datum:1 mei 2018 →  30 apr 2022
Trefwoorden:gen studie
Disciplines:Filosofie van medische en biomedische wetenschappen