< Terug naar vorige pagina

Project

Functionele signalen in de bot microstructuur van vliegende gewervelde dieren en hun belang voor het begrijpen van de evolutie van vlucht in gevederde dinosauriërs (01P12815)

Spannende nieuwe ontdekkingen van gevederde dinosaurussen in het afgelopen decennium enorm toegenomen hun populariteit in zowel wetenschappelijke als publieke kringen. Deze nieuwe fossielen hebben de oorsprong en evolutie van gemotoriseerde vlucht (voortstuwing met de vleugels klapperen) bij vogels in nieuwe wetenschappelijke invalshoeken, waaronder debatten gezet op een vroege vier-winged vlucht configuratie en secundaire verlies van de vlucht capaciteit in verschillende theropoddinosaurussen. Soorten beweging, alsook andere biologische informatie zoals groei, ontogenetische stadia en habitatvoorkeur worden gereflecteerd verschillende structurele niveaus, met inbegrip van botweefsel. Dit maakt Bothistologie een krachtige bron van informatie voor het afleiden functiegebonden wijzigingen uitgestorven vertebraten. Om het bewegingsapparaat capaciteiten en het potentieel luchtfoto vaardigheden van deze uitgestorven overgangsvormen dinosaurus-vogel te reconstrueren, ik ben van plan om functionele signalen in het bot weefsels van bestaande vogels en vleermuizen die verschillende mogelijkheden van gemotoriseerde vlucht, secundaire flightlessness, diverse vlucht stijlen weer te geven te onderzoeken, alsook de verschillen in ontogenetische tijdstip van de eerste start. Dit zal ons toelaten om een U+200BU+200Bmeer gedetailleerd inzicht in de paleobiologie van vogelachtige dinosaurussen, inclusief veelbesproken vragen als wanneer, hoe vaak en in welke dinosaurus geslachten gemotoriseerde vlucht zou zijn geëvolueerd of verdwenen in de tweede plaats te krijgen.

Datum:1 okt 2015  →  30 jun 2019
Trefwoorden:evolutie, been, dinosaurus, vogels, adaptaties, beenweefsel, vliegen
Disciplines:Dierlijke morfologie, anatomie en fysiologie, Palaeontologie, Evolutionaire ontwikkelingsbiologie, Biologie van gewervelden, Dierlijke ontwikkelings- en reproductieve biologie, Fylogenie en vergelijkende analyse, Biologie van adaptatie