< Terug naar vorige pagina

Project

FB-III (U+201CFB triple-IU+201D) : Flanders BioImaging:Integratie van Imaging Infrastructure van cel tot mens. (Euro-BioImaging)

Flanders Bioimaging (FBI) is een interuniversitair consortium van geavanceerde lichtmicroscopie en biomedische beeldvormingskernfaciliteiten opgezet om de beschikbare beeldvormingsinfrastructuur in Vlaanderen te integreren, optimaliseren en coördineren. Deze infrastructuur beeldt af van de moleculaire schaal, via kleine en grote diermodellen tot menselijke biomedische beeldvorming, en het belangrijkste doel is om naadloze toegang voor internationale onderzoekers te bieden via een koppeling met het EuroBioImaging (EuBI) -project, dat de status van European Research Infrastructure Consortium (ERIC) heeft bereikt in 2019. Dit omvat advies over studieontwerp, nieuwe toegangsmethoden (bijvoorbeeld monsterverzending), het gebruik van nieuwe technieken en training van gebruikers in alle aspecten van gegevensverzameling tot analyse en interpretatie. EuBI maakt ook deel uit van het ESFRI-clusterproject (WP2) van de European Science Cloud-Life (EOSC-Life), dat cloudgebaseerde computertools en workflows voor de verwerking van biomedische beeldgegevens wil ontwikkelen, en FBI streeft ook naar naadloze workflows voor gegevens management voor beeldvorming van kernfaciliteiten in Vlaanderen.

Datum:1 feb 2021 →  Heden
Trefwoorden:Preklinische beeldvorming, biomedische beeldvorming, cel microscopie
Disciplines:Diagnostische radiologie, Kankerbiologie, Immunologie niet elders geclassificeerd, Nucleaire beeldvorming, Neurowetenschappen niet elders geclassificeerd, Medische nanotechnologie, Nanobiotechnologie, Nanomaterialen, Biofarmaceutica