< Terug naar vorige pagina

Project

Extractie en gebruik van nutritionele componenten van sprinkhanen voor een optimale voedselzekerheid in Bangladesh

Insecten zijn een rijke bron van proteïnen, lipiden, vezels en verschillende micronutriënten. Ondanks deze nutritionele voordelen, staan de meeste mensen weigerachtig tegenover het eten van insecten omwille van hun vuile imago en onsmakelijk uitzicht. In Bangladesh is er slechts een beperkte consumptie van insecten, ook al zou de toevoeging van insecten in het dieet de voedselzekerheid in het land kunnen versterken. Het algemene doel van dit project is daarom om het potentieel van insecten in het algemeen en van sprinkhanen in het bijzonder als grondstof voor levensmiddelen te onderzoeken. De specifieke doelstellingen zijn als volgt: (i) extractie en karakterisatie van proteïnen, lipiden en vezels van de specifieke sprinkhaansoort, (ii) inzicht verwerven in de nutritionele, fysicochemische en functionele kenmerken van de extracten, (iii) optimalisatie van typische levensmiddelen uit Bangladesh en karakterisatie van zijn nutritionele en functionele kenmerken, en (iv) evaluatie van de aanvaarding door consumenten van de ontwikkelde producten

Datum:4 okt 2018  →  Heden
Trefwoorden:Grasshopper, Food security, Functionality of nutrients, Bangladesh
Disciplines:Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu-ingenieurswetenschappen en -biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen
Project type:PhD project