< Terug naar vorige pagina

Project

Effect van Celverstorings-Methoden op de Functionele Eigenschappen van Microalgen voor de Toepassing in Minimaal Bewerkt Plantaardig Voeding

De klimaatverandering en de schaarste aan natuurlijke hulpbronnen vormen een grote uitdaging voor de wereldgemeenschap. De productie van dierlijk voedsel en het intensieve gebruik van land en water, dat een hoge uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt, draagt bij aan onze negatieve impact op de natuur en de honger in de wereld. In het kader van een transitie naar plantaardig voedsel met een lagere milieu-impact wordt verwacht dat microalgen bijdragen aan een veilige en gezonde voeding voor onze groeiende wereldbevolking. Veel microalgen hebben een nutritioneel interessant profiel, met een hoog eiwitgehalte, alle aminozuren die essentieel zijn voor de mens en andere gezondheidsbevorderende componenten zoals meervoudig onverzadigde vetzuren, antioxidanten en vitaminen. Om hun potentieel ten volle te benutten en de ingrediënten biologisch beschikbaar te maken, kan het nodig zijn om de vaak zeer stabiele celwand te breken. Dit project heeft tot doel de productiemethoden voor smakelijke, gezonde, functionele, minimaal verwerkte en milieuvriendelijke voedselingrediënten uit microalgen te onderzoeken. We willen verschillende celverstorings-methodes en hun effecten op voedings-, functionele, veiligheids-, gezondheids- en aromaparameters testen.

Datum:19 feb 2020 →  10 jun 2020
Trefwoorden:microalgae, plant-based, vegan, protein, cell disruption, protein transition, climate change, food
Disciplines:Milieubiotechnologie voor de mariene omgeving, Resources engineering, Algen biotechnologie, Duurzame landbouw, Nutraceuticals, Levensmiddelenchemie, Voedsel en additieven engineering, Voedseltechnologie, Biochemie van planten, Cel- en moleculaire biologie van planten
Project type:PhD project