< Terug naar vorige pagina

Project

Een kinetisch model voor pectineveranderingen tijdens het verzachten van appels, gebaseerd op een gerichte transcriptoomanalyse.

Normal 0 21 false false false EN-US X-NONE X-NONE

De modificaties van pectine door enzymen spelen waarschijnlijk het belangrijkste rol in het verzachten van appels. Om de moleculaire basis van het verzachten van appels te begrijpen, wij hebben de pectine van de celwand van appels tijdens de bewaring gekarakteriseerd en gecorreleerd de veranderingen in pectine met de activiteiten van vier enzymen die een rol spelen bij de pectine modificaties. Tegenwoordig zijn wij bezig met het kijken naar de genetische regulaties van het verzachtingsproces, en wij bestuderen de expressies van de familie van genen die voor pectine-afbrekend enzymen coderen.

Nochtans bestaan er conceptuele modellen over celwand modificaties tijdens het verzachtingsproces, er zijn tot nu toe nog geen modellen die de modificaties in pectine door de pectine-afbrekend enzymen kunnen kwantificeren. In dit postdoctoraatsonderzoek richten wij ons tot het ontwikkelen van een kinetisch model dat de gebeurtenissen (van genregulatie tot de veranderingen in de structuur van pectine) tijdens het verzachtingsproces kan beschrijven. Zon model zal helpen om het mechanisme van het verzachten van appels duidelijker te maken, en het zal een belangrijke voorspellingstool vormen om de huidige en de nieuwe hypothesen over het verzachtingsproces van verschillende vruchten te testen. Deze aanpak, met het testen van nieuwe onderzoekshypothesen, is al ontwikkeld in onze groep, namelijk in een casestudie over de relaties tussen de niveaus van genexpressie, de activiteiten van de enzymen en de metabolieten die een rol spelen bij de etheensynthese tijdens de bewaring van tomaten. UnhideWhenUsed="true" QFormat="true" Name="heading 7"/> &nbspon Locked="false" Priority="19" QFormat="true" Name="Subtle Emphasis"/> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman",serif; mso-ansi-language:EN-US; mso-fareast-language:EN-US;}

Datum:1 dec 2014 →  30 nov 2015
Trefwoorden:modelling, gene expression, cell wall, apple, softening, pectin modifications, Ripening, fruit quality
Disciplines:Andere chemie, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie