< Terug naar vorige pagina

Project

Dieet strategieën om de omega-3 vetzuren en oxidatieve stabiliteit van verwerkte varkensvlees optimaliseren

Het innovatiedoel bestaat erin een formulatie van een veevoeder voor vleesvarkens te ontwikkelen dat een optimale combinatie aan poly-onverzadigde vetzuren en anti-oxidanten bevat. Het prototype veevoeder dient zodanig ontwikkeld te zijn dat de organoleptische eigenschappen (i.e. kleur, vochtigheid, smaak en textuur) van het verwerkte vlees (gedroogde hammen en salami) voor de consument minimaal verschillen van vlees afkomstig van varkens gevoederde met standaard veevoeder. Voor de kwantificering van de organoleptische eigenschappen worden zowel analytische testen en sensorische proefpanel testen uitgevoerd. Bij de selectie van grondstoffen die rijk zijn aan poly-onverzadigde omega 3 vetzuren wordt gebruik gemaakt van verschillende bronnen (visolie, lijnzaad, algen) bij verschillende concentraties. Als anti-oxidants wordt naast a-tocopherolacetaat gebruikt waarbij eveneens Se in organische en anorganische vorm.

Datum:1 sep 2007 →  31 aug 2010
Trefwoorden:veevoeder
Disciplines:Productie van landbouwdieren, Diergeneeskunde