< Terug naar vorige pagina

Project

DIAMOND QUANTUM SENSOREN EN IMAGERS (DIAQUANT).

DIAQUANT zal quantum sensoren (diamantsensoren) en imagers ontwikkelen voor de detectie en de verwerking van de ruimtelijke en tijdsafhankelijke distributies van externe velden, met een onovertroffen ratio van gevoeligheid en compactheid. De sensoren zijn snel te bediénen, in grootte aangepast aan de grootte van micro en nano-circuits, temperatuur onafhankelijk, met een laag stroomverbruik en onafhankelijk van het omgevingsgeluid.
Quantum sensoren en imagers brengen een revolutionaire sensortechnologie voor het opsporen van magnetische velden, hun gradiënten en intertiekrachten, omdat hun gevoeligheid wordt bepaald door de massaloze aard van de kwantumtoestanden zoals de elektron spins van de NV kleur centra in diamant of hun nucleaire spins.
De quantum uitlezing maakt het mogelijk om een directe ontkoppeling van externe elektromagnetische ruis te realiseren, wat een enorm probleem is voor klassieke technologieën waar geavanceerde externe schild methoden moeten worden gebruikt.
Tot slot kan de quanturn manier voor de detectie, met behulp van spin projectie protocollen, ook elke temperatuursafhankelijkheid uitschakelen, wat een belangrijk voordeel van DIAQUANT sensoren is.

Datum:1 jan 2018  →  Heden
Trefwoorden:quantum (diamant) sensoren en imagers, detectie en erwerking van externe velden, gevoelig en compact, sensortechnologie
Disciplines:Nucleaire fysica