< Terug naar vorige pagina

Project

De genetische diversiteit van fine-flavour Ecuadoriaanse cacao

Ecuador is bekend voor cacaovariëteiten met een uniek aromaprofiel, zoals Nacional, maar hydriden van een lagere kwaliteit (zoals CCN51) worden ook gecultiveerd. Het hoofddoel is het in kaart brengen van de genetische diversiteit van Ecuadoriaanse cacao door genotypische identificatie en het bepalen van alle factoren die de ontwikkeling van de chocolade-flavour en finale chocoladekwaliteit beïnvloeden.

Datum:1 okt 2015 →  30 sep 2019
Trefwoorden:Theobroma cacao L., kwaliteit, originechocolade, genetische diversiteit, Ecuador, flavour
Disciplines:Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Industriële biotechnologie, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Biologische systeemtechnologie, Andere chemie, Voeding en dieetkunde, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Productie van landbouwdieren, Plantenbiologie, Engineering van biomaterialen, Biomateriaal engineering