< Terug naar vorige pagina

Project

De effectiviteit van evidence-based audiologische revalidatie: het LeUven Interactief Schema voor gehoorTraining Evaluatie en gehoorRevalidatie (LUISTER)

Het voornaamste doel van LUISTER is om de communicatie van volwassenen en kinderen met verschillende graden van gehoorverlies te optimaliseren met behulp van een duurzaam, gepersonaliseerd gehoorrevalidatieschema op een tablet. LUISTER omvat verschillende tests, vragenlijsten en auditieve trainingstaken, en extra mogelijkheden zoals het classificeren van de akoestische omgeving en automatisch adviseren van de gebruiker. Het doctoraatsonderzoek bestaat uit het ontwikkelen van een open, kosteneffectief e-health platform voor gehoorrevalidatie, dat gratis beschikbaar is voor patiënten, gemakkelijk uitbreidbaar door onderzoekers en clinici, dat op automatische wijze een gepersonaliseerd gehoorrevalidatieschema kan toepassen. Hiervoor is het nodig om onderzoek te doen naar het meest geschikte gehoorrevalidatieschema (afhankelijk van leeftijd, graad van gehoorverlies). Het onderzoek bestaat ook uit het definiëren van criteria die effectiviteit (functionele meerwaarde) bepalen, afhankelijk van graad van gehoorverlies. Deze worden geëvalueerd in verschillende clinical trials.

Datum:1 jan 2017 →  31 dec 2020
Trefwoorden:audiological rehabilitation, e-Health, Hearing Impairment
Disciplines:Neurowetenschappen, Biologische en fysiologische psychologie, Cognitieve wetenschappen en intelligente systemen, Ontwikkelingspsychologie en veroudering
Project type:PhD project