< Terug naar vorige pagina

Project

De combinatie van experimentele en computationele benaderingen van aritmogene gevolgen van connexine hemikanaal opening in het hart te onderzoeken. (01IO8314)

  Het project begint met de gedetailleerde karakterisatie van Cx43 hemikanalen als kanalen commando van spanning, intracellulaire Ca2 + en mechanische krachten (WP1). Deze gegevens worden in een bestaand en goed erkende meerdere schaalmodel van het hart gericht op de effecten van hemikanaal opening op drie goed gekozen WP2, WP3 & amp beschreven aritmie te voorspellen worden opgenomen; WP4. In deze WP's, testen we de computationele voorspellingen in experimenteel werk. WP2 richt zich op het effect van hemikanalen op aritmie initiëren via de mechanismen van de vroege afterdepolarization (EAD), vertraagde afterdepolarization (DAD) en re-entry. WP3 richt zich op het effect van hemikanalen op slag-tot-slag variatie van repolarisatie, dat is een van de meest veelbelovende biomarkers het mogelijk maakt om het begin van een immenent aritmie te voorspellen. WP4 richt zich op de invloed van hemikanalen op het succes van een defibrillatie interventie.

Datum:1 okt 2014  →  Heden
Trefwoorden:menselijk hart
Disciplines:Laboratoriumgeneeskunde, Andere klinische wetenschappen, Andere medische en gezondheidswetenschappen, Andere gezondheidswetenschappen, Andere paramedische wetenschappen, Andere translationele wetenschappen, Regeneratieve geneeskunde, Palliatieve zorg en zorg rond het levenseinde, Andere basiswetenschappen, Verpleegkunde