< Terug naar vorige pagina

Project

Circuitverkenning van laag vermogen ultralage spanning detectorcircuits in het THz-bereik voor plasmongolf berekeningen.

Initiële resultaten bij KU Leuven ESAT-MICAS geven duidelijk aan dat CMOS technologie gebruikt kan worden om THz-golven te genereren en detecteren. Door het niet-lineaire gedrag van transistors uit te buiten, wordt operatie boven fmax mogelijk, Verscheidene voorbeelden tot 600GHz werden reeds gedemonstreerd in 28nm CMOS. Dit geeft duidelijk aan dat er potentieel is om dergelijke circuits op zeer hoge frequentie te realiseren aan een redelijk vermogensverbruik. Deze concepten zijn echter nog nooit naar het domein van plasmongolf computing overgedragen.

Het doel van dit doctoraatsonderzoek is drieledig: i) onderzoeken van innovatieve THz-circuits die kunnen interfacen met plasmon golfgeleiders, waarbij de nodige specificaties afgeleid worden van bestaande golfgeleiderontwerpen, ii) verkennen en voorstellen van vernieuwende circuit extensies die werking bij ultra-lage spanning en ultra-laag vermogen mogelijk maken, om maximale energie efficiëntie te bereiken, iii) deze concepten demonstreren in prototype implementaties in silicium.

Datum:7 sep 2018 →  30 jun 2019
Trefwoorden:Microelectronics, Electronics
Disciplines:Nanotechnologie, Ontwerptheorieën en -methoden
Project type:PhD project