< Terug naar vorige pagina

Project

Analyse en controle van onzekere en parameter-variërende lineaire systemen: vooruitgang met het oog op mechatronische toepassingen.

De kerndoelstelling van het onderzoeksprogramma is om geavanceerde analyse- en controlemethoden voor onzekere en parameter-variërende lineaire systemen dichter bij de ingenieurspraktijk te brengen, en bij mechatronische toepassingen, zoals waferstages, pick-and-place robots, enz., in het bijzonder . Hiertoe combineert het project (i) theoretische vooruitgang om de inherente wisselwerking van de methoden in conservatisme en computationele inspanning te verlichten; (ii) methodologische ontwikkelingen om de problemen met het ontwerp van de controller en de trajectoptimalisatie efficiënt op te lossen; en (iii) experimentele implementaties. De theoretische en methodologische bijdragen zijn geworteld in convexe en robuuste optimalisatie, die een hele reeks technische toepassingen heeft.

Datum:1 okt 2015 →  Heden
Trefwoorden:Mechatronics, analysis
Disciplines:Mechatronica en robotica niet elders geclassificeerd, Productietechnieken niet elders geclassificeerd, Andere productontwikkeling niet elders geclassificeerd