< Terug naar vorige pagina

Organisatie

Vlaams Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken

Research Group

Hoofdorganisatie:Onderzoeksraad
Tijdsduur:18 jan 2010  →  Heden
Organisatieprofiel:

De alliantie onderzoeksgroep richt zich op het ontrafelen van nieuwe, onontdekte, gefermenteerde voedselecosystemen voor:

(I) Screening voor en isolatie / identificatie van voedselkwaliteit micro-organismen, en beschrijving van nieuwe taxa (melkzuurbacteriën, azijnzuurbacteriën, staphylococci, bacillen, gisten, ...)


(II) Studie van de soortenverscheidenheid, gemeenschapsdynamiek en metabolietanalyse van gefermenteerde voedingsmiddelen en dranken in de sectoren zuivel, vlees, bakkerij, groente, cacao en gefermenteerde dranken.

(III) Functionaliteitanalyse van nieuwe, efficiënte, functionele starterculturen (simulatiemedia, wiskundige modellering, validatie door middel van kwaliteits- en uitdagingstests, ...)

Trefwoorden:Fermentation
Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie