< Terug naar vorige pagina

Organisatie

Sociologie

Department

Tijdsduur:1 jan 1970 →  Heden
Organisatieprofiel:

De Vakgroep Sociologie is de thuisbasis van twee onderzoeksgroepen: onderzoeksgroep TOR en onderzoeksgroep Interface Demography (ID).

Onderzoek bij TOR richt zich op de studie van tijd, cultuur en samenleving. Het groepeert de onderzoeksactiviteiten van Prof Glorieux en prof Spruyt. Voor een meer gedetailleerde beschrijving van het onderzoek binnen de TOR-groep verwijzen we naar de TOR-website (www.vub.ac.be/TOR).

Onderzoek bij ID draagt op zijn beurt bij aan de wetenschappelijke kennis over de determinanten en gevolgen van de bevolkingsevoluties. ID's werk focust zich op vijf belangrijke onderzoeksgebieden: 1) de vruchtbaarheid en huishoudens, 2) gezondheid en sterfte, 3) migratie, 4) populatiedynamiek en verstedelijking en 5) gegevensverzameling en data management. ID groepeert de onderzoeksactiviteiten van Prof Deboosere, Prof. Vanroelen, Prof. Vandenheede, Prof. de Valk en Prof. Gadeyne. Voor een meer gedetailleerde beschrijving van het onderzoek binnen Interface Demography verwijzen we naar de website van ID (www.vub.ac.be/demography).

Naast de twee onderzoeksgroepen TOR en ID, omvat de Vakgroep ook de onderzoeksactiviteiten van Prof. VILROKX.

Trefwoorden:Time Managment, Sociology Of Culture, Education And Citizenship, Time Use And Time Budget, Transfer Of Values, Sociology Of Teaching, Youth Culture, Political Culture, Cultural Change
Disciplines:Toegepaste sociologie