< Terug naar vorige pagina

Organisatie

Laboratorium voor Systeemgeneeskunde

Division

Tijdsduur:1 feb 2017 →  Heden
Organisatieprofiel:

Laboratorium voor Systeemgeneeskunde:

Het labo voor Systeemgeneeskunde aan KU Leuven maakt deel uit van BIO3, die afdelingen heeft in GIGA-R aan de Universiteit van Luik en in CME aan de KU Leuven. De activiteiten van BIO3 vinden daar plaats waar Biostatistiek, Biomedische en Bioinformatika elkaar ontmoeten. De groepsleider van BIO3 is Prof. Dr. Dr. Kristel Van Steen, die expertise heeft in al deze vakgebieden.

BIO3 kan steunen op een erkende expertise in het ontwikkelen en toepassen van methodes om gen x gen en gen x omgeving interacties te identificeren en in het aligneren van biologische en statistische evidenties binnen genetisch epidemiologie en complexe genetika. Dezer dagen spits het onderzoek van BIO3 aan KU Leuven zich meer toe op “systeem-“ aanpakken met het oog op omics-gestratifieerde precisie-geneeskunde.

URL: http://bio3.giga.ulg.ac.be/

Trefwoorden:systeemgeneeskunde, precisiegeneeskunde, data- and methodiek-integratie
Disciplines:Laboratoriumgeneeskunde, Palliatieve zorg en zorg rond het levenseinde, Regeneratieve geneeskunde, Andere basiswetenschappen, Andere gezondheidswetenschappen, Verpleegkunde, Andere paramedische wetenschappen, Andere translationele wetenschappen, Andere medische en gezondheidswetenschappen