< Terug naar vorige pagina

Organisatie

Laboratorium voor Reproductieve Genomica

Division

Tijdsduur:1 nov 2009 →  Heden
Organisatieprofiel:

Onze groep richt zich op:

(1) De ontwikkeling van in vitro en computationele methoden voor single-cel multi-omics analyses –inclusief genoom-, epigenoom- en transcriptoomanalyses van individuele cellen– met behulp van microarray en next-generation sequencing-technologieën. We automatiseren deze methoden bovendien met behulp van aangepaste robotica voor vloeistofhandeling en microfluïdica.

(2) De toepassing van deze methoden om de aard, snelheid en mechanismen van DNA-mutatie in primaire weefsels en de relatie van somatische mutatie tot fenotype / ziekte-ontwikkeling te bestuderen. We passen deze methoden toe op cellen die voortkomen uit de eerste celdelingen van het leven, om genomische instabiliteit in embryogenese te begrijpen, tot postmitotische cellen als neuronen.

(3) De toepassing van deze methoden –die de omvang, aard en biologie van cellulaire heterogeniteit kunnen onthullen– om normale ontwikkelingsprocessen, verouderingsprocessen en ziekteprocessen te begrijpen.

(4) Vertaling van single-cel omics methodologieën naar de kliniek. De groep is bijvoorbeeld expert in genoom-wijde haplotype reconstructie van afzonderlijke cellen, wat nu een nieuwe algemene methode is voor de genetische diagnose van pre-implantatie embryo’s in de kliniek.

Trefwoorden:kanker, veroudering, ontwikkeling, embryogenese, cellulaire heterogeniteit, genetische heterogeniteit, single-cel sequencing, single-cel multi-omics
Disciplines:Scientific computing, Bio-informatica en computationele biologie, Maatschappelijke gezondheidszorg, Publieke medische diensten, Morfologische wetenschappen, Oncologie, Genetica, Systeembiologie, Moleculaire en celbiologie, Dierkundige biologie, Gynaecologie en verloskunde