< Terug naar vorige pagina

Organisatie

Industriële Microbiologie (IMDO)

Research Group

Hoofdorganisatie:Onderzoeksraad
Tijdsduur:1 jan 1970  →  Heden
Organisatieprofiel:

"De onderzoeksgroep Industriele Microbiologie en Voedingsbiotechnologie is gesticht in oktober 1994. Deze groep vloeit voort uit de onderafdeling Biochemische Ingenieurstechniek van de Vakgroep Chemische Ingenieurstechnieken en Industriële Scheikunde. Het onderzoeksthema is 'Onderzoek en Ontwikkeling voor een gezond dieet'. De oprichting van IMDO betekende de eigenlijke start van onderzoek in de voedingsbiotechnologie aan de Vrije Universiteit Brussel. De onderzoeksgroep is heden een van de onderzoekszwaartepunten van de universiteit"

Trefwoorden:outer membrane proteins, new materials, yoghurt, fungal growth, Fermentation, Modellisation, functional foods, Sourdough, Yoghurt, Yeast morphology, Cheese, enzymes, Fungal morphology, Nanotechnology, tartaric acid, sausage, Rhodococcus, downstream processing, Lactobacillus, starter cultures, bioconversion, biosynthesis, yeast immobilisation, Microbial Processes, Yeast immobilization, Fermented meat products, predictive modelling, Beer, Streptococcus, chromatography, Biosynthesis, Tartaric acid, Chromatography, Continuous beer fermentation, fungal morphology, continuous beer fermentation, Probiotics and prebiotics, Bioprocess Engineering, Industrial Microbiology, perfusion, Exopolysaccharides, membrane reactors, Lactic Acid Bacteria, heavy metal resistance, Predictive modelling, Bacteriocins, cheese, Functional foods, fermentations, Bifidobacterium, sourdough, Yoghurt cheese, New materials, Food Microbiology, Saccharomyces, Fermentation Technology, Heavy metal resistance, Downstream Processing, Aromas, Membrane reactors, Starter cultures, Perfusion, Downstream processing, Enzymes, Lactic acid bacteria, Fungal growth, Bioconversion, Sausage, Biochemical Technology, Trichoderma, Enterococcus, Microbial Biotechnology, Food Industry, Biochemical Processes, yeast morphology, nanotechnology, Environmental Microbiology, Outer membrane proteins
Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Algemene chemische en biochemische ingenieurswetenschappen, Andere chemie, Productietechnieken, Microbiologie, Industriële biotechnologie