< Terug naar vorige pagina

Organisatie

Contextuele Psychiatrie

Lab

Tijdsduur:1 dec 2017  →  Heden
Organisatieprofiel:

Het Centrum voor Contextuele Psychiatrie is een onderzoekscentrum dat voornamelijk de interactie tussen een person en de context bestudeerd, in de ontwikkeling van psychopathologie in het algemeen, en meer specifiek de ontwikkeling van psychose.  Dit wordt onderzocht in 4 onderzoekslijnen:

  1. Methodologische en Statistische Ontwikkelingen in ‘Experience Sampling’ onderzoek
  2. Fenomenologie en Psychologische Mechanismen van Psychose
  3. Epidemiologie en persoon-omgeving interacties
  4. Klinische toepassingen en de ontwikkeling van ‘Ecological Momentary’ Interventies.

Het CCP is een multidisciplinair centrum, waar nu meer dan 25 onderzoekers werken (klinische en theoretische psychologie, psychiatrie, filosofie, statistiek, IT, fysiologie). Het doel van het centrum is een sterke onderzoekslijn in psychiatrie te ontwikkelen, en tegelijk een sterke samenwerking met patiënten, familie, en behandelaren te onderhouden. Hiervoor zijn wij stevig ingebed bij het departement Neurowetenschappen (onderzoeksgroep Psychiatrie) van KU Leuven en het Universitair Psychiatrisch Centrum (UPC-KU Leuven). Het CCP was opgericht met ondersteuning van het FWO (Odysseus beurs van Prof. Inez Myin-Germeys en Klinisch Mandaat van Prof. Ruud van Winkel).

Trefwoorden:Experience sampling research
Disciplines:Psychiatrie en psychotherapie, Verpleegkunde, Andere paramedische wetenschappen, Klinische en counseling psychologie, Andere psychologie en cognitieve wetenschappen