< Terug naar vorige pagina

Organisatie

Bouwkundige Industriële Ingenieurstechnieken, Campus De Nayer Sint-Katelijne-Waver

Technology Cluster

Tijdsduur:1 jan 2013  →  31 jul 2020
Organisatieprofiel:

De onderzoeksgroep Materialen en Structuren op Campus de Nayer verricht onderzoek op het vlak van de optimalisatie van materialen en materiaalgebruik, structurele elementen en structuren die leiden tot duurzame constructies. Het onderzoek richt zich op het ontwerp en de analyse van elementen en structuren in (stainless) staal en beton. Numerieke modellering samen met uitgebreide experimentele (real-scale) campagnes in het laboratorium waarover de groep beschikt of in situ, worden aangewend om nieuwe theoretische modellen en innovatieve constructietechnieken te ontwikkelen.
De resultaten worden geïmplementeerd in de praktijkcodes voor structureel ontwerp van constructies en de implicaties ervan op de bouwtechnieken en –processen worden bestudeerdDe onderzoeksresultaten worden bovendien vertaald naar praktische richtlijnen en tools op maat van de bouwsector.

 

Trefwoorden:duurzame constructies
Disciplines:Structurele ingenieurskunde, Andere burgerlijke ingenieurswetenschappen en bouwkunde, Bouwkunde en gebouwentechnologie, Bouwkunde en constructietechnologie