< Terug naar vorige pagina

Organisatie

Architectuur en Ontwerpen

Division

Tijdsduur:1 jan 2013 →  31 jul 2020
Organisatieprofiel:

Binnen de groep Architectuur en Ontwerpen aan het Departement Architectuur wordt ontwerpen aanzien als een methode om kennis te produceren, binnen de context van wetenschappelijk onderzoek, universitair onderwijs, en de architecturale en stedenbouwkundige beroepspraktijk.

Ons onderzoek kadert binnen een dialectisch process van analytisch onderzoek en operationele synthese, waarbij de focus ligt op de creativiteit als katalysator voor innovatie en vooruitziendheid. De groep bestaat uit een multidisciplinair team met diverse achtergronden, waarbinnen design bestudeerd, onderwezen, gepraktiseerd en/of aangewend wordt als een methode om wetenschappelijk onderzoek te verrichten.

Groepsleden bundelen krachten binnen een brede waaier aan ontwerpgerelateerde onderwerpen zoals ontwerpend onderzoek, onderzoek over ontwerpen (ontwerpwetenschap), ontwerpdidactiek, ontwerpmethoden (computational design) en ontwerpers (het ontwerpproces an sich). De toepassingsdomeinen van deze groep variëren van ruimtelijke ordening en architecturaal ontwerp, over inclusief  ontwerp (bijvoorbeeld architecturaal ontwerp en handicap), tot interactie design (bijvoorbeeld mens-machine interactie).

Trefwoorden:Architectuur, Ontwerpen, Stedenbouw
Disciplines:Ingenieurswetenschappen in de architectuur, Architectuur, Architecturaal design, Kunststudies en -wetenschappen