< Terug naar vorige pagina

Organisatie

AgroFoodNature

Research Group

Hoofdorganisatie:Hogeschool Gent
Tijdsduur:21 sep 2020 →  Heden
Organisatieprofiel:

Het multidisciplinaire onderzoekscentrum AgroFoodNature handelt op het snijvlak tussen land- en tuinbouw, voeding en natuur, en onderzoekt duurzame agro-voedselsystemen en biodiverse groene ruimtes in samenwerking met landbouwers, steden, bedrijven, overheidsinstellingen en andere onderzoeksinstellingen.

De focus van AgroFoodNature is drieledig:

1.      Een duurzame plantaardige en dierlijke productie, door de ontwikkeling van circulaire ketens binnen een bio-economie, klimaatresistente en veerkrachtige agro-ecosystemen en geïntegreerde gewasbeschermingssystemen.

2.      Een duurzame voedselproductie gericht op een divers aanbod van gezonde producten met een hoge voedingswaarde en met aandacht voor het beperken van voedselverliezen in combinatie met een voedselconsumptie gericht op gezonde diëten en het beperken van voedselverspilling.

3.      Herstel van biodiversiteit door innovatieve maatregelen voor natuurherstel, natuurinclusieve landbouw en landbouwinclusieve natuur.

 

Het team telt 40 onderzoekers met een diverse expertise en kan beroep doen op moderne en goed uitgeruste infrastructuur, zoals een proefbrouwerij, een bakkerijlabo en de proefhoeve in Bottelare.

Trefwoorden:brouwerij en fermentatie, land- en tuinbouw, gezonde voeding, IPM, plantaardige productie, voedselproductie, biodiversiteit
Disciplines:Productie van landbouwgewassen, Landbouw, land- en landbouwbedrijfsbeheer, Agrarische landbouw en biotechnologie, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Tuinbouwproductie, Bosbeheer en -modellering, Bosbescherming, Ecologie, Milieuwetenschappen en management, Bodemwetenschappen, uitdagingen en vervuiling, Industriële biotechnologie, Voeding in het kader van volksgezondheid, Consumentengedrag