< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Yury Gorbanev

  • Onderzoeksexpertise:Onderzoek naar de chemische reacties die optreden in plasma-vloeistofsystemen. Deze omvatten interface- en bulkreacties. Mijn specifieke expertise ligt in de analyse van de reactieve zuurstof- en stikstofsoorten gegenereerd door koude plasma's, het afstemmen van hun output op plasma's en gerelateerd biomedisch onderzoek. Ik onderzoek ook de mogelijkheden van groene chemische processen met koude plasma-reacties, ofwel radicale initiatie ofwel directe duurzame synthese.
  • Trefwoorden:PLASMACHEMIE, DUURZAME CHEMIE, Scheikunde
  • Disciplines:Analytische scheidings- en detectietechnieken, Analytische chemie niet elders geclassificeerd, Chemie van vrije radicalen, Chemie van plasma's, Chemie van oplossingen, Oppervlakte- en interfacechemie, Organische groene chemie, Duurzame chemie niet elders geclassificeerd
  • Onderzoekstechnieken:Chemische analyse van plasma-vloeistof interacties, waarbij korte en langlevende reactieve soorten zijn betrokken die worden gegenereerd door plasma in en in contact met vloeistoffen. Analysemethoden omvatten fluorimetrie, UV-Vis spectrofotometrie, elektronen paramagnetische resonantie (EPR), enz.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Bedrijven en personen in de voedingsmiddelenindustrie, fabrikanten van biomedische plasmamiddelen, plasma in industriële processen (katalyse, duurzame en groene chemie, enz.)