Onderzoeker
Xavier Gellynck
- Disciplines:Bedrijfseconomie, Landbouw- en natural resource economie, milieu- en ecologische economie
Affiliaties
- Decanaat faculteit Bio-ingenieurswetenschappen (Administratieve eenheid)
Lid
Vanaf1 okt 2018 → 30 apr 2019 - Vakgroep Landbouweconomie (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Landbouweconomie (Departement)
Lid
Vanaf1 mei 2002 → 31 dec 2017
Projecten
1 - 10 of 49
- Inzicht in voedselveiligheidsperspectieven en -praktijken van consumenten en
verkopers van groenten en fruit in Bangladesh: een multifocale sociaaleconomische analyseVanaf1 okt 2023 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- De verkenning van het potentieel van Filippijnse cacao (Theobroma cacao L.): Analyse van sensorische waarneming, consumentengedrag en de toeleveringsketenVanaf14 jul 2023 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- Insecten voor voeding en gezondheid: ontwikkeling en evaluatie van op insecten gebaseerd aanvullend voedsel voor kinderen in KeniaVanaf15 mrt 2023 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- Sensory Lab at ESPOLVanaf1 sep 2022 → HedenFinanciering: VLIR-UOS Zuidinitiatieven
- Klimaatbestendige weesgewassen voor meer DIVERSITEIT in de landbouwVanaf1 sep 2021 → HedenFinanciering: H2020 - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
- Innovatieve technologische, organisatorische en sociale oplossingen voor een EERLIJKer zuivel-, groente- en fruitwaardeKETEN.Vanaf1 nov 2020 → HedenFinanciering: H2020 - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
- DUURZAAM ONKRUIDBEHEER IN AGRICULTUUR MET AUTONOOM GEREEDSCHAP OP BASIS VAN LASERSVanaf1 okt 2020 → HedenFinanciering: H2020 - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
- Smart Protein voor een veranderende wereld. Toekomstbestendige alternatieve terrestrische eiwitbronnen voor menselijke voeding die de regeneratie van het milieu, de haalbaarheid van verwerking en het vertrouwen van de consument stimuleren en accepterenVanaf1 jan 2020 → HedenFinanciering: H2020 - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
- Versterking van de ondernemers- en netwerkcapaciteit van cacaobedrijven en huishoudens in Bicol Region, FilipijnenVanaf1 jan 2020 → 31 aug 2022Financiering: VLIR-UOS Zuidinitiatieven
- Versterking van de capaciteit van de Gulu-universiteit om een zinvolle bijdrage te leveren aan de inclusieve sociaal-economische transformatie van de gemeenschap van vluchtelingen en gastheren in Noord-OegandaVanaf1 jan 2020 → 31 aug 2022Financiering: VLIR-UOS ACROPOLIS (voormalige O*platformen)
Publicaties
1 - 10 van 50
- Does award and origin labeling influence consumers' willingness-to-pay beyond sensory cues? An experimental auction on improved Philippine tablea (cocoa liquor)(2023)
Auteurs: Josefina F. Ballesteros, Joachim Schouteten, Angelyn Otilla, Ramona Isabel Ramirez, Xavier Gellynck, Julieta Casaul, Hans De Steur
- Evaluation of food technologies across supply chain actors : a systematic review of explanatory models(2023)
Auteurs: Carolin Kamrath, Joshua Wesana, Hans De Steur, Xavier Gellynck, Stefanie Broering
Pagina's: 244 - 288 - Assessing firm readiness to adopt cluster-based innovative projects : a segmentation analysis(2022)
Auteurs: Kaoutar Jamai, Ali Abidar, Hans De Steur, Xavier Gellynck
- Organisational readiness to participate in a labelled product service cluster : a structural equation model analysis(2022)
Auteurs: Kaoutar Jamai, Xavier Gellynck, Ali Abidar, Hans De Steur
Pagina's: 509 - 529 - Consumer acceptance towards potato chips fried in yellow mealworm oil(2022)
Auteurs: Daylan Amelia Tzompa Sosa, Koen Dewettinck, Xavier Gellynck, Joachim Schouteten
- The EmoSensory® wheel(2021)Edition: 2
Auteurs: Joachim Schouteten, Hans De Steur, Xavier Gellynck, Herbert L. Meiselman
Pagina's: 471 - 492 - The impact of innovation type on financial and non-financial performance of SMES : a scoping review(2021)
Auteurs: Kaoutar Jamai, Hans De Steur, Ali Abidar, Xavier Gellynck
Pagina's: 27 - 57 - Replacing vegetable oil by insect oil in food products : effect of deodorization on the sensory evaluation(2021)
Auteurs: Daylan Amelia Tzompa Sosa, Koen Dewettinck, Xavier Gellynck, Joachim Schouteten
- Consumers’ perception of bakery products with insect fat as partial butter replacement(2020)
Auteurs: Claudia Delicato, Joachim Schouteten, Koen Dewettinck, Xavier Gellynck, Daylan Amelia Tzompa Sosa
- Importance of sustainable operations in food loss : evidence from the Belgian food processing industry(2020)
Auteurs: Manoj Dora, Joshua Wesana, Xavier Gellynck, Nitin Seth, Bidit Dey, Hans De Steur
Pagina's: 47 - 72