< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Vincent Segers

  • Onderzoeksdoeleinden:De focus van onze research is communicatie tussen endotheelcellen en hartspiercellen. Deze communicatie is belangrijk voor normale werking van het hart, maar ook voor het begrijpen en behandelen van hartziekten, zoals hartfalen. We zijn specifiek geïnteresseerd in eiwitten gesecreteerd door endotheelcellen, zoals bijvoorbeeld neureguline-1, die de samentrekking en functie van het hart beïnvloeden. We bestuderen het neureguline-1/ ErbB4 systeem ook in andere orgaansystemen. Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen van nieuwe therapieën voor veel voorkomende en dodelijke hartziekten.
  • Trefwoorden:ENDOTHEELCELLEN, CARDIOLOGIE, HARTFALEN, NEUREGULINE-1, Farmacie
  • Disciplines:Cardiologie, Vasculaire ziekten, In vitro testen, Ontdekking en evaluatie van geneesmiddelen niet elders geclassificeerd
  • Onderzoekstechnieken:Onderzoekstechnieken:Toegang tot nieuw animalarium voor knaagdieren en grote dieren.Visualsonics ultrasound systeem.Millar katheterisatie setup voor invasief meten van hemodynamica in knaagdieren.Echocardiografie en fluoroscopie in grote dieren.Telemetrie in knaagdieren.Transgene muis modellen.Knaagdiermodellen van hartinfarct, ischemie-reperfusie, druk overbelasting, ischemie van het onderste ledemaat, huidfibrose, longfibrose, wondheling, acute en chronische nefropathie, senescentie en voorkamerfibrillatie.Moderne histologie en moleculaire biologie faciliteiten.Eiwit en weefsel engineering.Ontwikkelen van stam cel, eiwit, en small-molecule therapieen.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Biotechnologie en farmaceutische bedrijven met interesse in cardiovasculaire ziekten.