< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Siegfried Mercelis

  • Onderzoeksdoeleinden:Expertise in gedistribueerde artificiële intelligentie in de context van slimme mobiliteit (e.g. automotive, smart shipping, smart traffic). Expertise in simulation based testing en model predictive control gebruik makend van AI. Expertise in real-time gedistribueerde systemen en de performantie-analyse hiervan, zowel met klassieke methodes (statisch/dynamisch), als met predictie gebruik makend van AI.
  • Trefwoorden:DISTRIBUTED COMPUTING, KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE, Elektronica en elektrotechniek
  • Disciplines:Adaptive agents en intelligente robotica, Machine learning en besluitvorming, Embedded en real-time systemen, Prestatiemodellering, Systeemsoftware en middleware, Gedistribueerde systemen, Parallel computing, Computervisie, Intelligente transportsystemen, Intelligente voertuigen, Operationele verkeerscontrole en verkeersmanagement, Prestatie-evaluatie, testing en simulatie van betrouwbaarheid, Modellering en simulatie
  • Onderzoekstechnieken:WCET en WCRC analyse (performantie en resource gebruik) met statische/dynamische analysemethodes en approximatie met machine learning. Surrogate modeling van complexe systemen m.b.v. AI. AI-componenten toevoegen aan Model Predictive Control systemen om de accuraatheid en/of de performantie te verbeteren.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Bedrijven die geavanceerde intelligentie in grootschalige IoT systemen wensen te introduceren. Bedrijven die een meerwaarde willen creëren met behulp van hun data (bv. automatisering, integratie van intelligentie in datasystemen). Bedrijven actief in slimme mobiliteit (bv. verkeersmanagement, slimme voertuigen, autonome vaartuigen)