Onderzoeker
Sarah Verkempinck
- Disciplines:Andere chemie, Microbiologie, Systeembiologie, Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Laboratoriumgeneeskunde, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (Afdeling)
Lid
Vanaf1 okt 2014 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 4 of 4 results
- Ontwikkeling en toepassing van een baanbrekend in vitro model dat toelaat lipidenvertering te bestuderen onder (semi-)dynamische conditieVanaf18 nov 2019 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- Vooruitstrevend inzicht in pectine-gebaseerde olie-in-water emulsies met specifieke fysicochemische en nutritionele functionaliteit: Zit de oplossing in de pectinemix?Vanaf1 nov 2019 → HedenFinanciering: FWO mandaten
- Ontwikkeling van een mechanistisch in silico model om lipidevertering te voorspellen, beïnvloed door de samenstelling van levensmiddelenVanaf1 jan 2019 → 31 dec 2019Financiering: BOF - Andere acties
- De biotoegankelijkheid en biobeschikbaarheid van carotenoïden in levensmiddelensystemen op basis van fruit en groenten.Vanaf1 okt 2014 → 31 dec 2018Financiering: IWT persoonsgebonden financ. - strategische onderzoeksbeurzen
Publicaties
1 - 10 of 15 results
- Lipolysis products formation during in vitro gastric digestion is affected by the emulsion interfacial composition(2021)
Auteurs: Marcos Ricardo Infantes Garcia, Sarah Verkempinck, Paloma Gonzalez Fuentes, Marc Hendrickx, Tara Grauwet
Aantal pagina's: 13 - Enzymatic and chemical conversions taking place during in vitro gastric lipid digestion: The effect of emulsion droplet size behavior(2020)
Auteurs: Marcos Ricardo Infantes Garcia, Sarah Verkempinck, Jessica Guevara Zambrano, Chiara Andreoletti, Marc Hendrickx, Tara Grauwet
Aantal pagina's: 14 - Advanced insight into the emulsifying and emulsion stabilizing capacity of carrot pectin subdomains(2020)
Auteurs: Bram Neckebroeck, Sarah Verkempinck, Gitte Vaes, Katrijn Wouters, Joanna Magnée, Marc Hendrickx, Ann Van Loey
Aantal pagina's: 11 - From single to multiresponse modelling of food digestion kinetics: The case of lipid digestion(2019)
Auteurs: Sarah Verkempinck, laura Salvia Trujillo, Marcos Ricardo Infantes Garcia, Marc Hendrickx, Tara Grauwet
Pagina's: 40 - 49 - Lipid nanoparticles with fats or oils containing β-carotene: Storage stability and in vitro digestibility kinetics(2019)
Auteurs: Laura Salvia Trujillo, Sarah Verkempinck, Som Kanta Rijal, Ann Van Loey, Tara Grauwet, Marc Hendrickx
Pagina's: 396 - 405 - Comparative study on lipid digestion and carotenoid bioaccessibility of emulsions, nanoemulsions and vegetable-based in situ emulsions(2019)
Auteurs: Laura Salvia Trujillo, Sarah Verkempinck, Xiaoxi Zhang, Tara Grauwet, Ann Van Loey, Marc Hendrickx
Pagina's: 119 - 128 - Effect of oil-in-water emulsion characteristics on the kinetics of in vitro lipid digestion, micelle formation and carotenoid bioaccessibility(2018)
Auteurs: Sarah Verkempinck, Tara Grauwet, Marc Hendrickx, Johan Buyse
- Pectin influences the kinetics of in vitro lipid digestion in oil-in-water emulsions(2018)
Auteurs: Sarah Verkempinck, Laura Salvia Trujillo, Sofie Denis, Ann Van Loey, Marc Hendrickx, Tara Grauwet
Pagina's: 150 - 161 - Emulsion stabilizing properties of citrus pectin and its interactions with conventional emulsifiers in oil-in-water emulsions(2018)
Auteurs: Sarah Verkempinck, Clare Kyomugasho, Laura Salvia Trujillo, Sofie Denis, Marjan Bourgeois, Ann Van Loey, Marc Hendrickx, Tara Grauwet
Pagina's: 144 - 157 - Emulsion stability during gastrointestinal conditions effects lipid digestion kinetics(2018)
Auteurs: Sarah Verkempinck, Laura Salvia Trujillo, Lucie Moens, Lynn Charleer, Ann Van Loey, Marc Hendrickx, Tara Grauwet
Pagina's: 179 - 191