Onderzoeker
Sam Van Haute
- Disciplines:Post-harvest technologie van planten, dieren en vissen (inclusief transport en opslag), Voedselmicrobiologie
Affiliaties
- Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2019 → Heden - Department of Environmental Technology, Food Technology and Molecular Biotechnology (Departement)
Lid
Vanaf1 apr 2019 → Heden - Vakgroep Toegepaste Analytische en Fysische Chemie (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2015 → 31 mrt 2015 - Vakgroep Industriële biologische wetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2013 → 31 mei 2016 - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf1 sep 2010 → 20 sep 2015
Projecten
1 - 3 of 3
- Plasma Activated Water als voedselveiligheidsinterventie tijdens het wassen van verse groenten om kruiscontaminatie van bacteriële pathogenen te vermijden en pesticiden uit het water te verwijderenVanaf1 okt 2022 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- Ontwikkeling en kwaliteit van een complementaire baby-voeding met verlaagde viscositeit op basis van een combinatie van maïs, sojabonen, en zoete aardappelVanaf1 okt 2020 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- Het ontdekken van de waarheid en mythe omtrent de correlatie tussen de desinfectie-efficiëntie van voedsel-geassocieerde micro-organismen en de oxidatie-reductie potentiaal van het aquatisch mediumVanaf1 mei 2020 → HedenFinanciering: BOF - projecten
Publicaties
1 - 10 van 27
- Small polystyrene microplastics interfere with the breakdown of milk proteins during static in vitro simulated human gastric digestion(2023)
Auteurs: Maria Krishna de Guzman, Dragana Stanic-Vucinic, Nikola Gligorijevic, Lukas Wimmer, Manvel Gasparyan, Tamara Lujic, Tamara Vasovic, Lea Ann Dailey, Sam Van Haute, Tanja Cirkovic Velickovic
- Hybrid application of LCA to analyze the global warming potential of food supply chain(2022)Series: Climate Change Management
Auteurs: Amin Nikkhah Kolachahi, Sam Van Haute, Walter Leal Filho, Ilija Djekic, Sergiy Smetana, Marina Kovaleva
Pagina's: 249 - 266 - Exergy flow of rice production system in Italy : comparison among nine different varieties(2021)
Auteurs: Amin Nikkhah Kolachahi, Armaghan Kosari-Moghaddam, Mahdi Esmaeilpour Troujeni, Jacopo Bacenetti, Sam Van Haute
- Hybrid multi-criteria decision-making approach to select appropriate biomass resources for biofuel production(2021)
Auteurs: Saeed Firouzi, Mohammad Sadegh Allahyari, Mohammadreza Isazadeh, Amin Nikkhah Kolachahi, Sam Van Haute
- Measuring circularity in food supply chain using life cycle assessment : refining oil from olive kernel(2021)
Auteurs: Amin Nikkhah Kolachahi, Saeed Firouzi, Keyvan Dadaei, Sam Van Haute
- Life cycle assessment and energy comparison of aseptic ohmic heating and appertization of chopped tomatoes with juice(2021)
Auteurs: Sami Ghnimi, Amin Nikkhah Kolachahi, Jo Dewulf, Sam Van Haute
- Energy flow modeling and optimization trends in food supply chain : a mini review(2020)
Auteurs: Amin Nikkhah Kolachahi, Sam Van Haute
Pagina's: 16 - 22 - Does selection of variety affect the exergy flow of agricultural production? Rice production system in Italy(2020)
Auteurs: Amin Nikkhah Kolachahi, Mahdi Troujeni, Armaghan Kosari-Moghaddam, Jacopo Bacenetti, Sam Van Haute
Pagina's: 26 - 26 - Survival of Salmonella enterica and shifts in the culturable mesophilic aerobic bacterial community as impacted by tomato wash water particulate size and chlorine treatment(2020)
Auteurs: Sam Van Haute, Yaguang Luo, Samantha Bolten, Ganyu Gu, Xiangwu Nou, Patricia Millner
- Salmonella inactivation and cross-contamination on cherry and grape tomatoes under simulated wash conditions(2020)
Auteurs: Samantha Bolten, Ganyu Gu, Yaguang Luo, Sam Van Haute, Bin Zhou, Pat Millner, Shirley A Micallef, Xiangwu Nou